Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά



Η επιθετικότητα κι η αντιδραστική συμπεριφορά αποτελούν το 1/3 των προβλημάτων παιδικής συμπεριφοράς που συνάντα στις μέρες μας ενας παιδοψυχολόγος στο γραφείο του.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που χαρακτηρίζονται από επιθετικότητα είναι συνήθως ανυπάκουα, αρνητικά, δείχνουν απάθεια και παρουσιάζουν αντιδραστική και προκλητική συμπεριφορά προς τα μέλη της οικογένειας τους, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και γενικά προς τα άτομα που κατέχουν εξουσία.

Η αντιδραστική και επιθετική συμπεριφορά των παιδιών δημιουργεί δυσκολίες στις σχέσεις τους με την οικογένεια, τους συνομήλικους και το σχολείο. Δημιουργεί όμως δυσκολίες και στα ίδια τα παιδιά καθώς εμφανίζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω της απόρριψης που δέχονται από το περιβάλλον τους.

Πότε όμως ένα παιδί εμφανίζει παθολογική επιθετικότητα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από ειδικό ψυχικής υγείας; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν το παιδί τους; Δείτε το βίντεο όπου η ψυχολόγος Χρύσα Βαλαμουτοπούλου δίνει απαντήσεις στην παρέα του HappyDay στον AlphaTV.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου